Kevät ja aurinko on täällä. Nyt ei tiedä enää mihin suuntaan juoksisi. Minun energiamäärä ainakin lisääntyy samaan tahtiin auringonvalon kanssa.

Nousevan kuun aikana helmikuussa kylvettiin ensimmäiset kasvihuonekasvien siemenet. Paprikat ja chilit laitettiin alulle ensimmäisenä. Laskevan kuun aikana laitoin sipulien siemenet multaan Ensimmäistä kertaa kokeilen kasvattaa sipulia siemenestä asti. Ensimmäistä kertaa kokeilin myös kylvää siisteihin turvenappeihin, tai mitä ne nyt onkaan nimeltään. En tiedä kuinka niiden kanssa olisi pitänyt toimia, mutta me laitoimme syvälle lautaselle vettä ja turvenapit sinne turpoamaan, siemen pudotettiin siististi napin keskellä olevaan koloon. Ai että kuinka helppoa.

Sipulinsiemen pussin aukaistuani totesin, että juu ei! Turvenapit saa unohtaa. Siemeniä oli yhdessä pussissa ainakin miljoona, ja olin varannut kolme pussia siemeniä. Sipulit siis kylvettiin lopulta hajakylvönä kaappeihin kertyneisiin dynoihin. Ehkä tämä on ensimmäinen ja viimeinen kerta kun kylvän sipulia ja käytän turvenappeja esikasvatukseen. Nimittäin jo viikon kuluttua kylvöstä totesin, että pikkiriikkiset taimienalut kuivaa liian nopeasti turvepaakuissa ja jouduin istuttamaan kaikki pikku ruukkuihin taimimultaan. Ehkä en osaa käyttää näitä turvenappeja, mutta näyttää että taimet myös kasvavat itämisen jälkeen jotenkin hitaammin kuin aikasempina vuosina.

Tällaisia kikkarakakkaroita tuli turvenapeista kastelemisen jälkeen. Periaatteessa tämä voisi toimia, mutta minä en vakuuttunut kuin siistissä kylvövaiheessa.

Myöhemmin maaliskuulla kylvin tomaatit, vesimelonit (ihan uusi kokeilu) ja muutaman esikasvatusta tarvitsevan kukan siemenet. Tomaatteja kokeilen nyt eri lajikkeita, pienestä kirsikkatomaatin tyylisestä isoon pihvitomaattiin.

uudelleenistutus multaan

 

Nyt vain odotellaan ja toivotaan, että taimiressukat vielä tuosta innostuisivat kasvamaan.

Aurinkoa päivääsi toivottaa

Mirka

 

PS. Vasikoita on syntynyt tähän mennessä jo neljä. Kaksi lehmävasikkaa ja kaksi sonnia. Mutta niistä kuulette ensi kerralla….